Информационен център
Булстрад Живот - основен партьор на церемонията "Златно перо"

На 22 май от 16 ч. в София ще се състои 24тата церемония на наградите "Златно перо", които се връчват всяка година за техния принос на 24 изтъкнати представители на българската култура и изкуството.

Булстрад Живот е основен партньор на наградите тази година и ще връчи три от високите отличия.

По традиция церемонията се провежда в рамките на Европейския музикален фестивал. Мястото тази година е "Ларгото" в София.

Инициаторите на наградата „Златно перо“ са агенция „Кантус Фирмус“ и галерия „Макта“ с медийното партньорство на Classic FM радио.

Сред носителите за 2019 година блестят имената на емблематичния певец Васил Найденов, писателката Здравка Евтимова, актьора Владимир Пенев, цигуларката Мила Георгиева, оперната певица Добрина Икономова, прима балерината Красимира Колдамова, феноменалната пианистка Пламена Мангова, изтъкнатия композитор Стефан Димитров, джазмена Ангел Заберски, диригента Юли Дамянов и други изтъкнати творци. Едно от отличията се присъжда на амбициозния екип на Софийската филхармония, по повод 90-годишнината на оркестъра. Като символ на дълбоката признателност на организаторите към приноса на тези творци в сферата на музиката, театъра, литературата, изобразителното изкуство и журналистиката, отличените ще получат изящната брошка във формата на писец, която се изработва от 24-каратово злато.

Подкрепата ни на това специално събитие е в унисон със стремежа ни да подкрепяме инициативи, които пазят, споделят и пренасят напред към бъдещето културното ни наследство, както и такива, насочени към познание, образоване и придобиване на нови знания.

 
 
Контакти | Техническа помощ | Юридическа информация

Дизайн, разработка и Интернет маркетинг Zed Digital Cybermark
© 2018 Булстрад Живот. Всички права запазени.