Информационен център
Доброволци работиха в помощ на 200 деца и възрастни хора в нужда

Денят на социалната активност на служители на БУЛСТРАД и БУЛСТРАД ЖИВОТ се проведе за шеста поредна година в 10 града в страната

В края на октомври над 120 доброволци от БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП и БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП се включиха в своя „Ден на социалната активност”, който се провежда ежегодно от компаниите в голямото международно семейство на Виена Иншурънс Груп  в Централна и Източна Европа от 2010 година насам.

Тази година в инициативата участваха служителите на двете компании от 10 града в страната – Бургас, Варна, Велико Търново, Плевен, Пловдив, Русе, Стара Загора, Хасково, Шумен.  

Тази година дейностите бяха разнообразни – посещение на кино  заедно с младежите и персонала на центъра в гр. Бургас, сглобяване на мебели и разхождане на възрастните хора  в гр. Хасково, тесане на тревата в градината, измиване на прозорците на центъра, подреждане на кухнята и урок по готворство заедно с децата в гр.Пловдив. Във Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Хасково доброволците изработиха сувенири, бижута, картички за Коледа, коледни украси, като голяма част от тези предмети ще се продават на благотворителни базари.

В тези градове служителите от Булстрад и Булстрад Живот дадоха своя доброволен труд в дневните центрове и центровете за обществена подкрепа, които са част от мрежата на Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения (БАЛИЗ).

В София, където доброволците работиха на две места, част от служителите помогнаха на домакините от дневен център за младежи с увреждания на Асоциация „И нас ни има”, като организираха почистване и подреждане на центъра и площите около него, оформяйки тематични кътове по интереси за младежите, посещаващи центъра.

Втората група доброволци в София, която работи в дневен център за деца с увреждания „Свети Врач”, подобно на екипите в част от останалите градове, се посвети на изработване на глинени пластики, картички и сувенири за Коледните благотворителни базари, които  ще подпомогнат Центъра с допълнителни средства за така необходимите материали за терапевтична работа с посетителите му.

Най-голямото предизвикателство Денят на доброто предостави за част от доброволците от Русе, които придружиха деца от местния център от мрежата на БАЛИЗ на фестивал в Шумен, за да им помогнат да се подготвят за участието си и да им дадат кураж да се представят пред публиката в театър „Шумен”.

Денят на социалната активност на БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП и БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП се организира в партньорство с фондация „BCause”. По данни на фондацията,, в рамките на тазгодишното издание на инициативата, доброволците от двете компании са успели да помогнат с труда си на 200 деца и възрастни хора в неравностойно положение и техните семейства.

VIG_BG_PR_SAD.pdf

 
 
Контакти | Техническа помощ | Юридическа информация

Дизайн, разработка и Интернет маркетинг Zed Digital Cybermark
© 2008 Булстрад Живот. Всички права запазени.