Информационен център
За трета поредна година БУЛСТРАД и БУЛСТРАД ЖИВОТ проведоха дни на социалната активност
Тази година доброволците помогнаха за сортиране и разпределяне на близо 1200 кг. дарена храна с кампания в седем града в страната

 (20.11.2013г., София) В периода 25 октомври – 8 ноември близо 100 доброволци от Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе, София и Стара Загора събираха, сортираха и разпределяха храна, дарена за хора в неравностойно положение. Те се включиха и в изработка на сувенири и картички, които често са източник на допълнителни средства за много от неправителствените организации в България.

В София и Пловдив екипите на БУЛСТРАД и БУЛСТРАД ЖИВОТ работиха заедно с представителите на Българска хранителна банка за събиране на пресни плодове и зеленчуци, както и за сортиране и опис на получените дарения, като разпределената храна се дарява на нуждаещите се ползватели на услугите на Хранителната банка.

В рамките на акцията за Българска хранителна банка по програма «Витамина» на територията на тържището „Слатина - Булгарплод“ в София, доброволците от двете компании успяха да съберат и сортират над 750 кг. пресни плодове и зеленчуци. Също така, поставиха етикети на близо 1200 консерви със зеленчуци и на опаковки с хранителни добавки, сортираха и подредиха над 200 консерви с готова за консумация храна и описаха над 350 кг. сухи пакетирани храни. От своя страна, доброволците от Пловдив успяха да съберат над 220 кг. плодове и зеленчуци от дарения в подобна акция на зеленчуковата борса в с. Първенец.

В Бургас, Варна, Плевен, Русе и Стара Загора служителите на БУЛСТРАД и БУЛСТРАД ЖИВОТ разпределиха 920 кг. храна, дарена от двете компании под формата на хранителен пакет за уикенда в помощ на 183 семейства на хора, които ползват услугите на БАЛИЗ (Българска асоциация на лица с интелектуални затруднения). Освен това, доброволците помогнаха с изработка на картички и сувенири, които ще се предлагат на благотворителни базари за набиране на допълнителни средства за БАЛИЗ по места.

Подпомагането и участието в социални инициативи е традиция не само за Групата Булстрад, но и за компаниите от Виена Иншурънс Груп, като цяло.

Press_informatsia_20112013.pdf

 
 
Контакти | Техническа помощ | Юридическа информация

Дизайн, разработка и Интернет маркетинг Zed Digital Cybermark
© 2018 Булстрад Живот. Всички права запазени.